Instruktioner (tulossa ruotsiksi)

Tekniset vaatimukset

Palvelu toimii seuraavilla selaimilla:

• IE 9 tai uudempi

• Firefox 10 tai uudempi

• Safari 5 tai uudempi

• Opera 11 tai uudempi

• Chrome 11 tai uudempi

Selaimen JavaScript-tuen on oltava päällä ja evästeiden hyväksyttynä. Käyttäjä huolehtii itse palvelun käytön edellyttämän laitteiston, ohjelmiston ja tietoliikenneyhteyksien hankinnasta ja ylläpidosta sekä muista palvelun käyttöön liittyvistä teknisistä laitteista ja niihin liittyvistä kustannuksista. Käyttäjän tieto-turvan ja palvelun yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme uusimpien selainversioiden käyttöä. Palvelua voi käyttää myös vanhemmilla selaimilla, mutta kaikki ominaisuudet eivät välttämättä toimi täydellisesti.

PDF-tiedostojen katseluun tarvitaan esimerkiksi Adobe Reader -ohjelma.

 

Tulostus

Asiakirjat voi tulostaa joko käyttäen selaimen Tulosta -toimintoa tai napsauttamalla asiakirjan otsikon vieressä olevaa tulostusikonia.

Tekstiä voidaan kopioida esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmaan maalaamalla hiirellä haluttu tekstikohta ja kopioimalla se selainohjelman normaalilla kopiointitoiminnolla. Teksti on tämän jälkeen liitettävissä tekstinkäsittelyohjelmaan. Kopiointiin liittyvät rajoitukset on selostettu käyttöehdoissa.

 

Säädöspalvelun sisältämät osiot

Etusivu

Etusivun pikalinkkien kautta löytyvät asiasanat, yhteystiedot linkkeineen, palvelun käyttöehdot, ohjeet palvelun käyttöön sekä palautelomake. Lisäksi etusivun oikeasta yläreunasta löytyvät palvelun eri kieliversioiden pikalinkit.

Lisäksi etusivun pikalinkistä sivun alalaidasta löytyy työntekijän eläkelain epävirallinen, englanninkielinen käännös.

 

Lainsäädäntö

Lainsäädäntösivuilta löytyvät voimassaolevat, ajantasaiset työeläkejärjestelmän säädökset.

 

Kumottu lainsäädäntö

Kumottu lainsäädäntö sisältää työeläkesäädösten historian. Kumotuista säädöksistä on löydettävissä yksittäisten säännösten voimassaoloaika sekä korvaava säädösteksti.

 

Oikeuskäytäntö

Oikeuskäytäntö sisältää työeläkejärjestelmän keskeisen oikeuskäytännön, joka muodostuu vakuutusoikeuden ja työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnan päätöksistä, valikoiduista, työeläkejärjestelmään liittyvistä keskeisistä ratkaisuista Euroopan unionin tuomioistuimelta ja merkittävistä Eläketurvakeskuksen antamista yksityisen puolen työeläkelakien soveltamispäätöksistä ja –lausunnoista.

 

Indeksiluvut ja rahamäärät

Sivuilta löytyvät indeksiluvut vuodesta 1962 alkaen sekä työeläkelaeissa säädetyt rahamäärät eri vuosina.

 

Perusteet

Perusteista löytyvät sekä laskuperusteet että kustannusjakoperusteet.

 

Palaute

Palautetta voi antaa etusivun Palaute-linkin kautta.